Den Finast Eg veit

Piano arrangement/Sheet Music/Noter: Den Finast Eg Veit (Komp-blekke)

Her er enda en video der jeg akkompagnerer (spiller kun bass og akkorder, ikke melodi) med akkorder i ulike omvendinger.
Teknikkene bygger videre på min forrige video: En Stjerne Skinner inatt, men har noen mer avanserte elementer.

 • Introen kan spilles med eller uten trillen. Det er bedre å spille sangen i bra tempo uten trillen enn å spille “sloppy” med trillen.
 • Denne sangen går i F-dur og har derfor fast fortegn (b) for tonen H (B), gjennom hele sangen. På verset og refrenget er det kun akkordene Gm, Bb som har 1 svart tone.
  På bridgen er det i tillegg akkordene Eb, og Bbm. De har 2 svarte hver.
 • Her er det flere akkordern med tall bak. Disse kan du lære mer om her.
 • På refrenget og bridgen bruker jeg en teknikk som jeg kaller lukket doblingsvoicing.
  (Ikke på akkorder med tall). Dette innebærer  at jeg spiller alle akkorder med 4 toner hvorav den øverste er den samme som den nederste. Dette gir litt ekstra trykk i akkompagnementet, og sammen med en dypere bass eller oktaver i venstre hånden bidrar det til å gi ekstra punch og fylde.
  Hvis dette er vanskelig kan den nederste tonen fjernes.
 • Bridgen (Nei att jeg skulle ha slik tur) er ikke så vanskelig som akkordene ser ut. Det er bare noen få toner som flytter seg fra akkord til akkord. Bassen går kromatisk nedover (halvtrinn mørkere hver takt).

13 thoughts on “Den Finast Eg veit

 1. Hei,

  Jeg skal synge denne låten i bryllup, men i et litt annet toneleie. Denne blir enten litt for lys eller mørk. Vet du hvor man kan finne noter i så fall?

 2. Hei, hei. Jeg skulle så gjerne hatt notene til “Den finaste eg veit” som du har på videoen. Jeg har noter til sangen, men synes notene på videoen ser mye greiere ut. Skulle også gjerne hatt noter til et lysere toneleie, som i videoen det ligger link til på en tidligere kommentar her. Er det mulig å kjøpe det av deg?

  1. Hei. Jeg har ikke gjort det på denne sangen, men lurer på om jeg skal lage en til nå om ikke alt for lenge.
   Jeg har lagd en god teorileksjon som forklarer hvilke teknikker jeg bruker når man spiller melodi og akkord i samme hånd, og hvis du er flink nok er den et godt utgangspunkt for å lære denne teknikken. https://joerundpiano.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=803&action=edit&message=6
   Nederst her er det noteoppgaver som viser akkurat denne måten å spille på med andre sanger.
   Hvis dette er veldig vanskelig ville jeg begynt med lettere spillestiler og sanger, kanskje gått igjennom denne leksjonen på omvendinger:
   https://joerundpiano.com/2015/01/12/omvendinger-av-akkorder/. Det er også et alternativ å spille bass eller akkord i venstrehånd også spille melodien alene i høyre hånd. Noten finner du øverst i Finast eg Veit leksjonen (lead sheet).
   Jeg er generelt lite fan å lære vanskelige sanger ved å herme etter noe på en video, da dette har liten overføringsverdi til andre sanger på pianoet.

 3. Hei! Har lett febrilsk etter “den finast eg veit” på bass over hele Internett, men finner den ikke! Skal spille den i bryllup i sommer! Har du sangen på tabulatur til 4 strengers bass?:) håper på positivt svar:)

 4. Hei! Jeg skal ha ei jeg kjenner som solist i bryllupet vårt i sommer, men denne versjonen blir enten for lyst eller for mørk. Finnes det noter tilgjengleig i eks F? På forhånd takk! 😊

 5. Hei! jeg har samme forespørsel som et par før meg: Skal synge “Den finast eg veit” i bryllup, skulle gjerne funnet noter til en versjon lysere/mørkere enn originalen. Kan du hjelpe meg???

 6. Hei! Jeg skal spille denne sangen i et bryllup og lurte på om du kunne lage en video der du viste hvilke noter du spiller. Fordi jeg synstest det er litt vanskelig og se det på videoen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s