Om Graderingsnivåene

Jeg har valgt å dele inn i 4 nivå:

  1. Nivå 0:
  2. Beginner
  3. Intermididate
  4. Advanced

Her er det øvingstips for å komme igang for de ulike nivåene!

Alle mine leksjoner (video eller teorileksjoner) er arkivert etter nivå. Trykk på linkene for å komme igang med utfordringer som passer deg!

Noen leksjoner har flere nivå. Dette betyr at det enten er ulike versjoner av samme sang, eller sanger med stigende vanskelighetsgrad slik at det er mye å hente for flere nivåer. Det betyr ikke at den er midt imellom, men at den starter enkelt og slutte vanskeligere.

Nivå 0:

Sier seg kanskje selv 🙂 Dette er for deg som aldri har spilt piano før. Du vet kanskje hva notene heter, og kan kanskje finne noen toner på pianoet.

Beginner/Nybegynner:

Du har enten gått på kulturskolen når du var liten, eller trykket noen akkorder mens du synger til. Kanskje har du spilt et annet instrument, eller du har sett en del på youtube om det å spille piano. Du kan spille noen akkorder, og er istand til å finne notene på G-nøkkelen. De fleste av mine elever starter her.

Intermidiate:

Du har spilt piano i over 2 år (alt avhenger av hvor mye man har øvd) eller du er såpass sterk teorimessig (enten med musikkteori og akkorder eller med noter) at du kan spille noe på dette nivået. Kanskje tok du pianotimer når du var liten, og oppnådde da et vist nivå.

Advanced:

Du har spilt piano i ca 5 år (alt avhenger av hvor mye man har øvd). Da mine noter både inneholder utskrevne arrangementer med besifring over kommer det på det samme om du kommer fra en rytmisk (pop, jazz og sånn) eller klassisk bakgrunn. Du har gode kunnskaper på enten:

  • Akkorder; inkludert 7,9,11, akkorder, og ulike omvendinger av dur og moll i alle tonearter.
  • Noter; Leser G og F nøkkel såpass at du kan bladspille 4 stemmer, og spille 16-deler, trioler, punkteringer etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s